Eri selaimissa on lukuisia työkaluja, joilla voi tarkistaa melkein mitä tahansa: koodista kolmiulotteiseen kuvaan sivustosta. Tällä kertaa vinkkinä on nopea Joomlan tarkistus Firefox-selaimessa sen Webtyökalujen Responsive Design View -työkalulla. Tällä työkalulla voi kätevästi tarkistaa moduulien asettumisen mobiilinäkymässä eri kokoisilla näytöillä. Korostan, että lopullinen tarkistus tulee tehdä aina eri mobiililaitteilla (puhelin, tabletti, Android-, Windows, Apple tms. laitteilla). Kun sivustoa (Joomla) rakennetaan lokaalisti omalla koneella tämä ei aina ole mahdollista.

Vinkki: Saat työkalun näkyville suoraan näppäinyhdistelmällä Ctrl+Vaihto+M

Tämä artikkeli kuuluu tämän sivuston Vinkkikulmaan, jossa annetaan käteviä vinkkejä sivuston rakentajille.

 Ohjeet mobiilitoimivuuden testaamiseksi.

1. Avaa sivustosi etusivu (tai muu testattava sivu Firefox-selaimessa ja klikkaa selaimen oikeassa reunassa olevaa kuvaketta (nuoli) ja valitse Webtyökalut (ympyrä).
 
VinkkiKuva1

2. Valitse avautuneesta valikosta työkalu Responsive Design Tool. Vinkin kertaus: Saat työkalun näkyville suoraan näppäinyhdistelmällä Ctrl+Vaihto+M

3. Sinulla nyt alla olevan kuvan mukainen näkymä näytölläsi, jossa voit valita eri kokoisia näytön kokoja (esim. älypuhelin, tabletti jne.) Tarkista, että sivustosi asettuu ja skaalautuu oikein näkymään.

VinkkiKuva22
Testaa pystysuunnassa...

 

 ...tai vaakasuunnassa!VinkkiKuva3