Sivustolla jaetaan ohjeita sekä Joomlasta että Gantrysta ja jonkin verran myös sivupohjien valmistajasta RocketThemesta, josta sivustolla käytetään usein lyhennettä RT. Jos ja kun osaat käyttää Gantrya, osaat käyttää myös RT:n sivupohjia. Moni pitää hienoina, mutta ylivoimaisen vaikeina ja monimutkaisina käyttää.

Gantry on ilmainen sivupohjien kehysympäristö/hallintaympäristö (framework), jolla RT:n sivupohjia muokataan. RT:n sivupohjat ovat maksullisia (itse Gantry on ilmainen) ja Gantryn voi ladata RT:n sivustoltakin. Voit tehdä myös oman sivupohjan käyttäen Gantryn ilmaista Hydrogen- tai Helium -sivupohjaa lähtökohtana. Saat niillä yhtä näyttävän sivuston kuin maksullisillakin. Tällä sivustolla Gantrysta puhutaan yksinkertaisuuden vuoksi hallintaohjelmana tai hallintaympäristönä.

RocketTheme on suuri ammattilaistason sivupohjien toimittaja. Sieltä saa myös lukuisia Joomlan lisäosia erilaisiin käyttötarkoituksiin. Useimmat niistä ovat maksuttomia.  Gantrya voi käyttää sekä Joomlassa että WordPressissä RT:n sivupohjien hallintaan ja muokkaukseen.

Tällä sivustolla on käytetään paljon    Pixabay-sivuston kuvia. Pixabayn kuvat ovat ilmaisia myös kaupallisessa käytössä, mutta kannattaa tutustua heidän käyttö­li­sens­siinsä hyvin huolellisesti, ettei tule ikäviä yllätyksiä.

Sivuston nimen alussa JG tarkoittaa juuri Joomlaa ja Gantrya, joilla on pääpäino sivuston ohjeissa ja vinkeissä.